Mama Jo Meets Bar Cava

Mama Jo Meets Bar Cava


Wist je dat het gerecht ‘pintxos’ uit het noorden van Spanje komt?
Pintxos (pinchos) komen uit het Baskenland en dit zijn kleine stokbroodjes met verschillende ingrediënten (vis, vlees, vega of groenten) er op.


Gastervaring

Wat Bar Cava uniek maakt is het personeel. Zij dragen en ademen het gehele concept van Bar Cava. Dat betekent; ‘’met gezelligheid, gemakkelijkheid en kennis over de kaart, altijd blijven meedenken met de gasten.’’ zegt Daan, onze gastheer en de manager. Tijdens ons bezoek ervaarden wij dat ook. Deze keer was mijn gast Adeyemi (Yemi). Hij is ook Hospitality Professional.

De pinchos avond
Wij waren er op een woensdagavond, de ‘noche de pinchos’ (nacht van de pinchos) avond. Wij hadden wel eerder van dat gerecht gehoord, maar wat is het nou eigenlijk? Gelukkig kon Daan ons dat haarfijn uitleggen (in het Nederlands en in het Engels). Hoewel wij nog geen keuze hadden gemaakt in wat wij wilden eten, gaf Daan ons wijnsuggesties. Zo merkten Yemi en ik op dat het personeel veel meedacht en kennis had over de kaart en de wijnen die zij serveerden. ‘’The beef and the lamb shoulder were my favourites and I really enjoyed all the wine I drank.’’ zegt Yemi.


Nu al een begrip

Sinds januari 2017 al een begrip van het Utrechtse centrum. Wat opviel was dus het personeel van Bar Cava, maar ook de inrichting en de smaken die binnen komen, maken Bar Cava een populaire plek in deze mooie stad. ‘’Bij Bar Cava krijg je ook de beste sangria en de beste cava’’ zegt Daan. Helaas, hebben wij geen van beide gedronken, maar dat bewaren wij voor een volgende keer. Yemi en ik hebben wel overheerlijke kleine hapjes op kleine stokbroodjes gegeten. Daarin vielen de ossenhaasspiesjes erg in de smaak! (2x besteld!)

Laat je verwelkomen in Bar Cava!
Gezellige drukte op Ganzenmarkt nummer 12 in het centrum van Utrecht. Bij Bar Cava kan je iedere dag van de week vanaf de middag terecht voor overheerlijke gerechtjes en smakelijke wijnen die daar bij passen! Yemi en ik hebben genoten van ons bezoek aan Bar Cava. Met vriendelijk, meedenkend personeel, een warme en elegante uitstraling en heerlijke hapjes is het uitnodigend om terug te komen.  


Talent
Extra aandacht geven aan de gast door goed mee te denken.
Tip
De octopus anders presenteren of van de kaart af halen. De octopus beviel helaas niet. Terwijl de andere gerechtjes erg smaakvol waren.