Mama Jo Meets Bombero

Mama Jo Meets Bombero


ASPEREN – Sinds eind augustus 2020 kunt u genieten van de Spaanse gerechten die rechtstreeks uit het receptenboek van de Spaanse familie Ruiz Ojeda worden gehaald.


Restaurant Bombero

Rafael, de eigenaar van het restaurant en tevens de chef-kok, heeft het concept bedacht en neergezet. Hij miste de echte gastvrijheid in Nederland. ‘’Wij zijn vergeten waar het echt om draait in de horeca. Wij zijn er voor de gasten.’’ Aldus Rafael. Zo ontstond het idee om met een eigen restaurant, eigen gerechten te maken voor eerlijke prijzen en een belevenis mee te geven aan de gast, de Spaanse belevenis.

Na de verbouwing van ruim zes maanden en het geschikt maken van het restaurant op basis van de coronamaatregelen mocht het etablissement eind augustus officieel de deuren openen. ‘Bombero’ betekent ‘brandweer’ in het Spaans. Tot 2008 was het gebouw namelijk de Brandweer Kazerne van Asperen. Bombero is een restaurant met uitsluitend Spaanse invloeden. Met de huisgemaakte paella en sangria, de Spaanse muziek, de Spaanse decoratie en de Spaanse taal, lijkt het net of je een avond in Cádiz, Spanje bent.


Het gevoel van thuiskomen

‘’Het voelt alsof ik thuiskom.’’ zegt één van de vaste gasten. In het restaurant word je ontvangen en bediend door Bertine, de vrouw van Rafael. Zijn dochter, Samantha, springt af en toe ook bij, maar beheert vooral de communicatie van en voor Bombero. Het is een echt familie restaurant. Samen met jouw gezin, familie, partner, buren, collega’s of met je vrienden kun je kleine en grote gerechten eten en delen met elkaar. ‘’Samen Spaanse tapas eten kan je vergelijken met op z’n Nederlands samen gourmetten.’’ zegt Carmen, de zus van Rafael, die regelmatig op bezoekt komt. ‘’Alleen, in dit geval, kookt Bombero voor jou.’’ voegt Carmen toe met een glimlach.


Met de paplepel ingegeven

Het is de familie Ruiz Ojeda met de paplepel ingegeven. Abuela, dat is Spaans voor ‘oma’, is de inspiratiebron in de keuken voor haar nakomelingen. Daarom is haar silhouette afgebeeld in het logo van Bombero. Het gerecht ‘gamba’s al ajillo’ is het recept van haar. De aioli, die bij het brood wordt geserveerd, is gemaakt door Rafael en is geïnspireerd op het recept van zijn moeder. Daarbij staan er ook gerechten op de kaart die bedacht zijn door zijn dochter, die het koken heeft geleerd van haar ‘abuela’.


Voor meer informatie over Bombero, het restaurant en de extra zaal
(die sinds januari 2021 beschikbaar is) kun je terecht op www.restaurant-bombero.nl.


Talent van Bombero
Met originele en van-huis-uit-meegekregen recepten en service, worden alle zintuigen van haar gasten positief geprikkeld. Je wilt meer.